Advertisement

8 τροφές που μειώνουν τους πόνους στη μέση

της Βίκυς Χριστοπούλου

1.287

Εάν έστω και μία φορά στη ζωή σου έχεις έρθει αντιμέτωπος με οξύ πόνο στη μέση, ξέρεις πολύ καλά ότι αποτελεί ένα από τα χειρότερα είδη πόνου που μπορούν να σου τύχουν, καθώς σε εμποδίζει να κάνεις βασικές καθημερινές κινήσεις, όπως να κουβαλήσεις τα ψώνια ή να σηκωθείς από το κρεβάτι, που υπό άλλες συνθήκες θεωρείς εύκολες και κάπως…αυτονόητες. Τα καλά νέα είναι ότι, είτε το πιστεύεις είτε όχι, υπάρχουν τροφές που μπορούν να μειώσουν τον εν λόγω πόνο. Τι καλύτερο λοιπόν από το να λύσεις ένα πρόβλημα υγείας τρώγοντας πεντανόστιμο φαγητό, σωστά;

Κέιλ
Πολλά λαχανικά έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ο χρυσός κανόνας όμως είναι ότι όσο πιο πράσινο, τόσο καλύτερο για την υγεία -και την πλάτη- σου. Πρόσθεσέ το στα smoothies σου ή απλά φτιάξε μια πολύχρωμη σαλάτα.

Ελαιόλαδο
Είναι αποδεδειγμένο ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών δυνατοτήτων του. Είναι επίσης γεμάτο με αντιοξειδωτικά, ένα από τα οποία ονομάζεται oleocanthal, μια χημική ουσία που βασικά αποδείχθηκε ότι λειτουργεί σαν ιβουπροφαίνη για τον πόνο στο σώμα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το προσθέσεις ως dressing στη σαλάτα σου ή να φτιάξεις ένα παραδοσιακό και θρεπτικό λαδερό.

Τζίντζερ
Περιέχει εξαιρετικά ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ουσίες, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν σημαντικά τον πόνο σε όσους πάσχουν από αρθριτικά. Αυτός είναι, κατά τη γνώμη μας, ένας εξαιρετικός λόγος να βγούμε για σούσι τουλάχιστον τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα, δεν συμφωνείς;

Κουρκουμάς
Πρόκειται για την υπερτροφή των υπερτροφών και όχι άδικα αφού η κουρκουμίνη που περιέχει, είναι ένας πολύ ισχυρός αντιοξειδωτικός και αντιφελγμονώδης παράγοντας. Πρόσθεσέ τον στα ροφήματα, το κοτόπουλο ή τα θαλασσινά σου.

Καφές
Περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες, όπως οι πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση του πόνου. Μόλις βρήκαμε μια ακόμη καλή δικαιολογία για να πίνουμε το καφεδάκι μας και πρωί και απόγευμα.

Ξηροί καρποί
Τα αμύγδαλα, τα πεκάν, τα καρύδια και τα καρύδια Βραζιλίας αποτελούν άριστες επιλογές, αν ψάχνεις για πηγές αντιφλεγμονώδων ουσιών. Επίλεξέ τα ως σνακ το απόγευμα, πρόσθεσέ τα στα smoothie ή φτιάξε μια καρυδόπιτα στην τελική για να απολαύσεις τα οφέλη τους.

Κόκκινα σταφύλια
Περιέχουν μια αντιφλεγμονώδη ουσία, που ονομάζεται ρεσβερατρόλη και η οποία συναντάται επίσης σε μούρα και φιστίκια (αλλά για κάποιο περίεργο λόγο όχι στα πράσινα σταφύλια).
Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του Dr. Mark Flannery, ο συνδυασμός ρεσβερατρόλης και κουρκουμά ενισχύει τα συνολικά αντιφλεγμονώδη οφέλη. Το κακό είναι ότι θα χρειαστεί να έχεις πολύ μεγάλη φαντασία για να σκαρφιστείς πιάτα που συνδυάζουν τα δύο υλικά.

Θυμάρι
Αν και οι επιστήμονες δεν κατανοούν πλήρως πώς τα καταφέρνει, το θυμάρι μπορεί ουσιαστικά να μειώσει την αντίληψή σου για τον πόνο, ενεργώντας ως φυσικό παυσίπονο. Πρόσθεσέ το στις πατατούλες ή τα κρεατικά σου για να απογειώσεις τη γεύση τους και να απολαύσεις τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

 

Πηγή Olive Magazine
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο