ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια του νερού λάδι
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
½ ποτήρι του νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
Ξύσμα από 3 μεγάλα πορτοκάλια
¼ ποτηριού του κρασιού κονιάκ
4 κουτ. γλυκού μπέικιν
1 ¼ κιλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κουτ. σούπας γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουτ. σούπας κανέλλα τριμμένη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υλικά με την παραπάνω σειρά και στη συνέχεια πλάθονται. Το κάθε ένα μελομακάρονο ξεχωριστά το πιέζουμε πάνω σε ένα σχέδιο της αρεσκείας μας (πιατέλο, καλαθάκι κλπ)
Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 180-200 ̊ και για 40΄περίπου. Μελώνουμε στη συνέχεια με μέλι Κυθήρων χωρίς αραίωση και πασπαλίζουμε με κανέλλα και τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι.
Καλά Χριστούγεννα και καλή όρεξη!