ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ! Οι άγνωστες επιδράσεις στον οργανισμό μας!
Λόγω του υψηλού περιεχομένου του σε αιθέριο έλαιο, το δεντρολίβανο έχει πολλές επιδράσεις παρόμοιες με αυτές των άλλων φυτών της οικογένειας της μέντας.
ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
διάφορα ισχυρά αντιοξειδωτικά, τόσο ισχυρά που ένα εκχύλισμα του δεντρολίβανου διερευνάται για να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό εναλλακτικό στα συνθετικά αντιοξειδωτικά που προστίθενται συχνά στα τρόφιμα ως συντηρητικά.
Καίγεται ως θυμίαμα,για να ενισχύσει την σύγκεντρωση και να δυναμώσει τη μνήμη.
Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο,βελτιώνοντας τη συγκέντρωση και τη μνήμη.
Βοήθα στην αποθεραπεία από μακροχρόνιο άνχος και στην ήπια κατάθλιψη και ατονία.
Ανακουφίζει από πονοκεφάλους, ημικρανίες και βοηθά στις σκοτοδίνες.
Ιδανικό για την εξάντληση και την αδυναμία.
Βοηθά στην ανάπτυξη τριχοφυΐας στο τριχωτό της κεφαλής,ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος.
Λοσιόν από δεντρολίβανο,βοηθά στον έλεγχο της λιπαρότητας των μαλλιών.
Χρησιμοποιείται στο τελευταίο ξέβγαλμα των μαλλιών για την πιτυρίδα.
Απαγορεύεται για εγκύους.
Απαγορεύεται για άτομα που παθαίνουν επιληπτικές κρίσεις.
Η κατανάλωση στα βότανα πρέπει να γίνεται πάντα με ΜΕΤΡΟ.
Ένα από τα κύρια αντιοξειδωτικά του δεντρολίβανου είναι το ροσμαρινικό οξύ.
Το δεντρολίβανο περιέχει επίσης συστατικά όπως φλαβονοειδή και πτητικό έλαιο που είναι χρήσιμα για τη διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος, την αύξηση της κυκλοφορίας και τη βελτίωση της πέψης. Το δεντρολίβανο έχει φανεί ότι αυξάνει την αιματική ροή στο κεφάλι και στον εγκέφαλο, βελτιώνοντας έτσι τη συγκέντρωση. Το πτητικό έλαιο, συμπεριλαμβανομένης της ευκαλυπτόλης (cineole), θεωρείται ότι έχει αντιβακτηριδιακή δράση και χαλαρώνει τους μαλακούς μύες στους πνεύμονες.
Η χρησιμοποίηση δεντρολίβανου στα ψητά μπορεί να μπλοκάρει τις καρκινογόνες (HCAs) ενώσεις που μπορούν να σχηματιστούν, όταν μαγειρεύεται το κρέας σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι ενώσεις ροσμαρινικό οξύ, καρνοσικό οξύ και η καρνοσόλη μπλοκάρουν και εμποδίζουν τα HCAs προτού να μπορέσουν να διαμορφωθούν κατά τη διάρκεια της θέρμανσης.