Advertisement

Έλληνας ο καλύτερος Ευρωπαίος ελαιοπαραγωγός

Την τιμητική αυτή διάκριση, απέσπασαν οι Βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από την Λακωνία

1.218

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από την Ελλάδα και τη Σπάρτη, τιμήθηκαν πριν από λίγο στην πόλη Castellion, στη Βαλένθια της Ισπανίας, με τον τίτλο του BEST EUROPEAN ORGANIC OLIVE PRODUCER 2023 κατακτώντας την 1η θέση από τους γευσιγνώστες και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO), που ξεπερνά κατά πολύ τα δέκα χιλιάδες (10.000) μέλη.

Η απονομή της σπάνιας αυτής βράβευσης στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έγινε στις 28 Οκτωβρίου 2023 στον ιδρυτή τους Γιώργο Σακελλαρόπουλο, από τον ίδιο τον πρόεδρο της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme & τον αντιπρόεδρο κ. Konstantinos Mouzakis, σε μια ιδιαίτερα λαμπρή τελετή στο Auditorium and Convention Centre της πόλης Castellion της Ισπανίας,με πολυπληθή παρουσία πολιτικών, κοινωνικών – γαστρονομικών προσωπικοτήτων, από όλη την Ευρώπη.

 

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από την Ελλάδα και τη Σπάρτη, τιμήθηκαν πριν από λίγο στην πόλη Castellion, στη Βαλένθια της Ισπανίας, με τον τίτλο του BEST EUROPEAN ORGANIC OLIVE PRODUCER 2023

 

Είναι πολύ σημαντικό να τονισθεί ότι, για πρώτη φορά βραβεύεται ελαιοπαραγωγός από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης, στα δεκαεπτά (17) χρόνια που υφίστανται τα πολύ υψηλού βαθμού δυσκολίας γαστρονομικά βραβεία της CEUCO και αναδεικνύουν τον καλύτερο Ευρωπαίο στο είδος του.

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος στην ομιλία του στο τέλος της απονομής, απευθυνόμενος στον πρόεδρο, τους αντιπροέδρους και τα μέλη της CEUCO, δήλωσε: «Στο πρόσωπο μου σήμερα, με το μοναδικά τιμητικό αυτό βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου ελαιοπαραγωγού (Best European Organic Olive Producer 2023), επιβραβεύεται η χώρα μου η Ελλάδα και ο τόπος μου η Σπάρτη, επιβραβεύεται η Ελληνική Ελαιοκομία αλλά και όλοι οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί γενικότερα. Σήμερα επιβραβεύεται με το σπάνιο αλλά πολύ ιδιαίτερο βραβείο σας, που αποτελεί βραβείο ζωής, η πολυετής προσπάθεια των «βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου», που ξεκίνησε από ένα όραμα για να φτάσει στην κορυφή της γαστρονομικής Ευρώπης σήμερα. Σας εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου, αποτελεί δε μεγάλη τιμή μου, και σας προσκαλώ να επισκεφθείτε, εσείς και τα μέλη της CEUCO, την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την πόλη της Σπάρτης, στην Πελοπόννησο».

 

 

 

Πηγή giorgoskatsantonis
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο