Advertisement

Μελομακάρονα Τσιριγώτικα

Από την Άννα Μασσέλου-Καλλιγέρου

4.785

ΥΛΙΚΑ

2 ποτήρια του νερού λάδι

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

½ ποτήρι του νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

Ξύσμα από 3 μεγάλα πορτοκάλια

¼ ποτηριού του κρασιού κονιάκ

4 κουτ. γλυκού μπέικιν

1 ¼  κιλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

1 κουτ. σούπας γαρύφαλλο τριμμένο

1 κουτ. σούπας κανέλλα τριμμένη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα υλικά με την παραπάνω σειρά και στη συνέχεια πλάθονται. Το κάθε ένα μελομακάρονο ξεχωριστά το πιέζουμε πάνω σε ένα σχέδιο της αρεσκείας μας (πιατέλο, καλαθάκι κλπ)

Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 180-200 ̊ και για 40΄περίπου. Μελώνουμε στη συνέχεια με μέλι Κυθήρων χωρίς αραίωση και πασπαλίζουμε με κανέλλα και τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι.

Καλά Χριστούγεννα και καλή όρεξη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο