Μέσα σε μια βιοτεχνία παραγωγής κεριών στο Λαύριο
Ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του εορτασμού του Πάσχα
Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε και οι πιστοί συρρέουν στις εκκλησίες προκειμένου να ανάψουν ένα κερί μετέχοντας στις ιερές ακολουθίες των ημερών και βιώνοντας το μυστήριο της λυτρώσεως του ανθρώπινου γένους και του καθενός μας.
Ενόψει του Πάσχα όμως, με πιο εντατικούς ρυθμούς εργάζονται και οι υπάλληλοι στις βιοτεχνίες παραγωγής κεριών σε ολόκληρη τη χώρα. Μία από αυτές -που βρίσκεται στο Λαύριο- επισκέφτηκε το πρακτορείο Reuters που απαθανάτισε την τέχνη της κατασκευής του κεριού.
Ο Σταύρος Πολυχρονίδης και ο Παναγιώτης Παπαχρήστου -και οι δύο 53 ετών- γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα μυστικά της. Ο 33χρονος Αχάι Κουμάρ εργάζεται κι αυτός στη βιοτεχνία, ενώ αρμοδιότητά του είναι η προετοιμασία των φυτιλιών για τα κεριά.
Παραθέτουμε μερικές από τις μοναδικές φωτογραφίες που δημοσίευσε το πρακτορείο.