Για τη Σαρακοστή λένε ότι ο αέρας αρχίζει να μυρίζει θάλασσα και ο ήλιος ζεσταίνει λίγο απαλά, άρα επιβάλλεται να φάμε κάτι θαλασσινό.
Χταποδάκι στη λαδόκολλα.
Υλικά.
Ένα χταπόδι 1-1 ½ κιλό
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι.
3 φύλλα δάφνη.
2 κόκκοι μπαχάρι.
Ρίγανη.
1 ξερό κρεμμύδι.
1 κεφάλι σκόρδο.
2 ροδέλες πορτοκάλι.
Πιπέρι λεμονάτο.
Λαδόκολλα, σπάγκος.
Διαδικασία.
Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια κρεμμύδι. Πλένουμε το σκόρδο και το χτυπάμε να τσακίσει.
Διπλώνουμε τη λαδόκολλα στα δύο και βάζουμε το χταπόδι με όλα τα υλικά, αλείφοντας το χταπόδι με το λάδι.
Διπλώνουμε το πακέτο πολύ καλά και το δένουμε με το σπάγκο με προσοχή ώστε να μην ανοίξει, ούτε να υπάρχει κάποιο άνοιγμα στη λαδόκολλα, γιατί θέλουμε να ψηθεί χωρίς αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰. (Αν έχουμε ξυλόφουρνο ακόμη καλλίτερα) Ψήνουμε για 2 ώρες.
(Η συνταγή είναι της Ειρήνης Κορωναίου-Τσαμαρδίκα από τα Αραπιάνικα του Καραβά).
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ Φ. 354 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020 ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ