Πώς θα ήταν τα 7 θαύματα του κόσμου αν υπήρχαν ακόμα
Υπέροχες ανακατασκευές που σου επιτρέπουν να θαυμάσεις αυτό που έβλεπαν οι αρχαίοι | Ελένη Μπεζιριάνογλου
Μια ψηφιακή αναπαράσταση των μεγαλύτερων μνημείων της αρχαιότητας
Τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας είναι ίσως η πιο διάσημη must see τουριστική λίστα. Αυτός ο κατάλογος δημιουργήθηκε πρώτα από τον Αντίπατρο τον Σιδώνιο, έναν Έλληνα συγγραφέα και ποιητή που έζησε το 2ο αιώνα π.Χ. Αργότερα συνέβαλαν και άλλοι λόγιοι, όπως ο μαθηματικός Φίλων από το Βυζάντιο, το σημαντικό όμως είναι ότι αυτή η λίστα παραμένει μέχρι σήμερα ένα αξιόλογο πολιτιστικό αρχείο.
Δυστυχώς, από τα Θαύματα που αναφέρονται, μόνο ένα υπάρχει ακόμα και είναι οι Πυραμίδες της Γκίζας. Οι Budget Direct αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία σε όλους μας να επισκεφθούμε αυτά τα μνημεία που χάθηκαν, έστω και ψηφιακά. Μετά από εκτεταμένη έρευνα, το αρχιτεκτονικό δίδυμο Keremcan Kirilmaz και Erdem Batirbek, με την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή της NeoMam και τη συμβολή των γραφιστών στη Fractal Motion δημιούργησαν μια εκδοχή του πώς θα έδειχναν σήμερα τα 7 Θαύματα του Κόσμου.
«Ο στόχος μας ήταν να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να ανακαλύψουν ξανά τα ξεχασμένα θαύματα του αρχαίου κόσμου. Θέλαμε να κινήσουμε την περιέργεια των ταξιδιωτών και των διαδικτυακών χρηστών, δείχνοντάς τους μέρη του κόσμου για τα οποία πιθανόν δεν έχουν διαβάσει ποτέ και δεν είχαν σκεφτεί να επισκεφθούν. Εστιάσαμε στο να φέρουμε αυτά τα μνημεία στη ζωή ώστε οι αναγνώστες να έχουν μια αίσθηση του πώς έδειχναν όταν ήταν στις δόξες τους. Το αποτέλεσμα είναι επτά υπέροχες ανακατασκευές που σου επιτρέπουν να θαυμάσεις ό,τι και οι αρχαίοι», δήλωσε ένας από τους σχεδιαστές.
Ο Κολοσσός της Ρόδου
Ο 32 μέτρων Κολοσσός έστεκε στο λιμάνι Μανδράκι της Ρόδου και τα πλοία περνούσαν ανάμεσα από τα πόδια του. Ο θρύλος λέει ότι αυτό το γιγάντιο άγαλμα του θεού Ήλιου κατασκευάστηκε από τα λιωμένα μέταλλα των όπλων και ασπίδων του Κυπριακού στρατού, τον οποίο οι Ροδίτες κατατρόπωσαν.
Ο Κολοσσός γκρεμίστηκε 50 χρόνια αργότερα από έναν δυνατό σεισμό, αλλά περέμεινε πεσμένος εκεί για περισσότερα από 800 χρόνια, μέχρι που ο μουσουλμάνος χαλίφης Muawiyah τον έλιωσε και πούλησε τα μέταλλα.