Advertisement

Στις 13 Απριλίου, Σάββατο, το μεγάλο, διεθνές, πρακτικό σεμινάριο για τις τεχνικές αντιμετώπισης του Δάκου

522

Τα Oliveoilseminars.com  διοργανώνουν το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στην Αθήνα,ένα μοναδικό, πρακτικό σεμινάριο, διάρκειας 7-8  ωρών, με θέμα  «Σύγχρονες στρατηγικές  αντιμετώπισης του δάκου».  Οι εισηγητές  είναι υψηλού επιπέδου επιστήμονες,  πολύ καλοί γνώστες  του θέματος, υπεύθυνοι δακοπροστασίας στην Καταλωνία (Ισπανία) και Γαλλία. Υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, εφαρμογή και παρακολούθηση όλου του εγκατεστημένου συστήματος  για την αντιμετώπιση του δάκου, σε συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες. Σε γεινικές γραμμές, το κράτος οργανώνει την παρακολούθηση και εξέλιξη του δάκου, ενημερώνει  την ηλεκτρονική πλατφόρμα,  συμβουλεύει τους παραγωγούς πως πρέπει να δράσουν και παρακολουθεί τα αποτελέσματα. Οι παραγωγοί κάνουν με συνεργεία, υπό την συνχεή παρακολούθηση και τεχνικές οδηγίες όλους τους ψεκασμούς που απαιτούνται. Και την Κύπρο, όλα γινονται ακριβώς, με τον ίδιο τρόπο.

Στα θέματα του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:  η περιγραφή και τα προβλήματα εφαρμογής της κρατικής δακοκτονίας  στην χώρα μας, με δολωματικούς ψεκασμούς όπως αυτοί εφαρμόζονται,  οι οποίοι έχουν δυστυχώς ως αποτέλεσμα την απώλεια εισοδήματος  για τους παραγωγούς, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Προτάσεις βελτιωμένης εφαρμογής της δολωματικής δακοκτονίας στην Ελλάδα καθώς και της βιολογικής αντιμετώπισης, από την έμπειρη εντομολόγο Δρ. Κική Βαρίκου (Ινστιτούτο ΕΘΙΑΓΕ Χανίων),  βασισμένες στα αποτελέσματα μελετών στην Κρήτη (αποτελέσματα δραστικότητος από την χρήση διαφορετικών φαρμάκων, παγίδων, μεθόδων, κλπ.)

Για την δακοπροστασία όπως εφαρμόζεται στην Ισπανία, έχει προσκληθεί και θα μιλήσει διεξοδικά ο κ. Gonçal Barrios, 0 επικεφαλής του τμήματος Φυτοπροστασίας της περιφέρειας Καταλωνίας (Ισπανία), ειδικός σε θέματα δακοπροστασίας (Τeam leader of the Catalan Plant Protection Service and expert on olive fly management).

Για την δακοπροστασία όπως εφαρμόζεται στην Γαλλία, έχει προσκληθεί και θα μιλήσει  αναλυτικά , ο Jean-Michel Duriez, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελιάς στην Γαλλία,  ο οποίος έχει μελετήσει το σχέδιο στρατηγικής αντιμετώπισης του δάκου,  το οποίο εφαρμόζεται σε όλη την νότιο Γαλλία, όπου υπάρχουν ελαιώνες.

Θα επακολουθήσει εκτενής ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εισηγητών και του κοινού, θα δοθούν σχετικές οδηγίες και επεξηγήσεις.

Διάρκεια του σεμιναρίου 7 ώρες

Ωρα έναρξης: 10.00 ακριβώς.

Ημέρα : Σάββατο 13 Απριλίου, 2019

Τόπος: κέντρο Aθήνα, πολυχώρος The Hub events,  Αλκμήνης 5, Πετράλωνα, www.http://www.thehubevents.gr

Κόστος: 165 ευρώ

Αλλα θέματα – Επόμενα σεμινάρια
1. Το σεμινάριο Εκπαίδευσης Δοκιμαστών Ελαιολάδου (με τον ΟΝΑΟΟ Ιταλίας), ολοκλήρωσε ήδη τα δύο αρχικά βασικά τριήμερα εκπαίδευσης,  με τις διδασκαλίες  Ιταλών, Ισπανών και Ελλήνων εισηγητών και με πολλές δοκιμές Ιταλικών, Ισπανικών και Ελληνικών ελαιολάδων. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με την δοκιμασία των υποψηφίων Δοκιμαστών στα δοκιμαστικά τεστ 4 ελαττωμάτων (trial tests), όπως ακριβώς προβλέπονται από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας (IOC). Οσοι πέρασαν με επιτυχία τα τεστ (94%) συνεχίζουν στο επόμενο στάδιο εκπαίδευσης με τις 5 συναντήσεις, όπου θα γίνονται μόνον δοκιμές  – κυρίως – ελαττωματικών ελαιολάδων και αξιολόγηση των συμμετεχόντων, με ελαιολαδα τα οποία θα αξιολογουν, δύο ανά συνάντηση.
2. Για τον Μάϊο  έχουν προγραμματιστεί τα δύο  τελευταία  «κλασικά» πλέον Σεμινάρια Α’ και  Β’ Κύκλου, για τις 5/5  (Α’ Κύκλος) και τις 25/5  (Β’ Κύκλος),  Σάββατα 09.30. Οι εγγραφές συνεχίζονται, οι θέσεις λιγοστεύουν !
3. Πιστός, για 6η χρονιά (!) θα έρθει και εφέτος ο Καθ. Riccardo Gucci, για τα καθιερωμένα δύο σεμινάρια κλαδεμάτων (Σάββατο 6/4  και Κυριακή  7/4). ‘Ηδη τα αποτελέσματα από την αλλαγή τρόπου κλαδέματος, από έντονα σε ήπια, έχουν δώσει πολύ καλά αποτελέσματα στην αύξηση της καρποφορίας και την μείωση της παρενιαυτοφορίας !

 

 

Πηγή Oliveoilseminars.com
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο