Θησαυρίζει το παρεμπόριο με τα βαφτίσια της πατάτας
Από την ελληνοποίηση στην... κυπροποίηση και από τη Γαλλία στη Θήβα – Στα 2 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία των οπωροκηπευτικών που πωλούνται παράνομα - του Χρήστου Κολώνα
Πώς λειτουργούν
Με ένα δελτίο αποστολής
Καταγγελίες
Ο ΣΕΚΛΑ ζήτησε την παρέμβαση και της δημοτικής αρχής του Μοσχάτου για τις παράνομες δραστηριότητες εμπορίας πέριξ της οργανωμένης Λαχαναγοράς. Η απάντηση που έλαβε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, ήταν πως έχει δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμα όταν δεχθεί καταγγελία και αφού ελεγχθεί από την Αστυνομία.
Το λιμάνι
Ο «πόλεμος» της μπανάνας και οι παράνομες επιχειρήσεις
Η διοίκηση του ΣΕΚΛΑ καταγγέλλει και τη μη νόμιμη λειτουργία επιχειρήσεων που είναι πέριξ της οργανωμένης αγοράς στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη. Η κατάσταση αυτή δεν είναι καινούργια. Κρατά δεκαετίες, χωρίς όμως να έχει υπάρξει παρέμβαση.
Ο σύνδεσμος των εμπόρων έχει ενημερωθεί επισήμως από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου πως «στα μητρώα των υπηρεσιών του δεν υπάρχουν χορηγηθείσες άδειες χονδρικού εμπορίου, καθώς οι χρήσεις γης έξωθεν της Λαχαναγοράς δεν επιτρέπουν το χονδρικό εμπόριο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος» περιγράφει ο κ. Κυρλής.
Οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργούν ως αποθήκες κηπευτικών και φρούτων και παρ’ όλα αυτά πωλούν σε λαϊκές αγορές, οπωροπωλεία και σουπερμάρκετ, σύμφωνα με τα στελέχη της διοίκησης του ΣΕΚΛΑ: «Υπάρχουν αποθήκες και εγκαταστάσεις ωρίμασης μπανάνας. Εν τούτοις κάνουν χονδρικό εμπόριο αν και δεν έχουν τη νομιμότητα να το πράττουν αυτό. Και τα καταστήματα που είναι εδώ στη Λαχαναγορά έχουν, για παράδειγμα, άδεια πώλησης μπανάνας, αλλά τις εγκαταστάσεις ωρίμασης τις έχουν εκτός αυτής, σε περιοχές όπου το επιτρέπουν οι χρήσεις γης».
«To Βήμα» απευθύνθηκε σε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ. Στελέχη τους σημείωσαν ότι δεν αγοράζουν προϊόντα από επιχειρήσεις με παράνομη χονδρεμπορική δραστηριότητα, ενώ σημειώνουν την ανάγκη της τήρησης της νομιμότητας ανεξαιρέτως από όλη την αγορά.