Advertisement

Τσακρής: Στο 70% τα ποσοστά της μετάλλαξης «Όμικρον» στην Αττική

671

Η νέα μετάλλαξη Ομικρον δεν θα επικρατήσει, έχει ήδη κυριαρχήσει, τουλάχιστον στην Αττική, ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) Αθανάσιος Τσακρής.

Advertisement

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3, ο κ. Τσακρής ανέφερε ότι, την τελευταία εβδομάδα σε δείγματα που ελήφθησαν από την Αττική, αποδεικνύεται ότι τα ποσοστά της παραλλαγής «Ομικρον» στην κοινότητα είναι πλέον στο 70%.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι εμβολιασμένοι με τρίτη δόση που νόσησαν είχαν πολύ ήπια συμπτώματα, σε σχέση μετα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη τόνισε για την «Όμικρον» ότι τα στοιχεία είναι από την Ευρώπη και από τη Αφρική και οι ασθενείς που καλούνται να διαχειριστούν στα νοσοκομεία είναι ακόμη με τη μετάλλαξη «Δέλτα».

«Όποιος έχει συνάχι δεν σηκώνεται να πάει στη δουλειά του γιατί τα συμπτώματα της Όμικρον είναι πολύ απλά. Με συνάχι και μπούκωμα μένουμε σπίτι μας», εξήγησε η κ. Παγώνη.

Σχετικά με τα σενάρια για την εστίαση, σχολίασε ότι μπορεί να παραμείνουν οι καθιστοί οι θαμώνες και να λειτουργήσουν έτσι οι επιχειρήσεις από το να κλείσει ένα μαγαζί. «Ας ανοίγουν και πιο νώρις. Στο εξωτερικό τρώνε στις 7 η ώρα και 12 η ώρα είναι μια κανονική ώρα για ύπνο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ανέφερε πως «ο χρόνος εκδήλωσης για την νέα παραλλαγή Ομικρον είναι μικρότερος από τις 15 ημέρες για αυτό ενδεχομένως να έχουμε και αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν επικρατήσει στη χώρα».

Ο καθηγητής τόνισε ότι όποιος έχει συμπτώματα, ακόμη και όταν έχει αρνητικό test, θα πρέπει πλέον να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορωνοϊό.

 

 

Πηγή Καθημερινή
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο