Advertisement

Χριστουγεννιάτικοι νόστιμοι κουραμπιέδες

Από την Άννα Μασσέλου-Καλλιγέρου

1.199

 

ΥΛΙΚΑ (για 35 κομμάτια)

320 γρ βούτυρο Φυτίνη
1 κρόκος αυγού
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
Αμύγδαλο λευκό, τριμμένο (2-3 κουταλιές της σούπας)
Αλεύρι σκληρό (Νο 2) ή για όλες τις χρήσεις. (Ποσότητα όσο πάρει)
Για το αλεύρωμα-ζαχάρωμα 80γρ ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο καλά δουλεμένο βούτυρο προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται, εκτός βέβαια από τη ζάχαρη άχνη. Προσέχουμε το μίγμα να είναι σφιχτό. Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ.
Ψήνουμε στους 200 ̊ για 25΄.
Αλευρώνουμε (ζαχαρώνουμε) όταν κρυώσουν.

Καλή όρεξη και καλές γιορτές!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο