ΥΛΙΚΑ (για 35 κομμάτια)
320 γρ βούτυρο Φυτίνη
1 κρόκος αυγού
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
Αμύγδαλο λευκό, τριμμένο (2-3 κουταλιές της σούπας)
Αλεύρι σκληρό (Νο 2) ή για όλες τις χρήσεις. (Ποσότητα όσο πάρει)
Για το αλεύρωμα-ζαχάρωμα 80γρ ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο καλά δουλεμένο βούτυρο προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται, εκτός βέβαια από τη ζάχαρη άχνη. Προσέχουμε το μίγμα να είναι σφιχτό. Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ.
Ψήνουμε στους 200 ̊ για 25΄.
Αλευρώνουμε (ζαχαρώνουμε) όταν κρυώσουν.
Καλή όρεξη και καλές γιορτές!