Advertisement

Είναι της εποχής και γίνεται ο… χαμός για τη συγκομιδή τους στη Ζάκυνθο

1.117

Είναι της εποχής και γίνεται… ο χαμός για τη συγκομιδή τους μέχρι και τα τέλη Μαρτίου. Στη Ζάκυνθο πολλοί οι θιασώτες που επιδίδονται στο άθλημα της συγκομιδής τους.

Και αυτά δεν είναι άλλα από τα «Κουρκουτσέλια» – «Κουρκουτζέλια» που φυτρώνουν στην ύπαιθρο του νησιού.

Τα κουρκουτσέλια είναι άγρια λουλούδια με βολβό, λεπτό μίσχο και μωβ-μπλε λουλουδάκια, τα οποία εμφανίζονται μετά τις βροχές του χειμώνα, στο τέλος Φλεβάρη μέχρι τέλος Μάρτη. Φυσικά, η επιστημονική τους ονομασία είναι muscari.

Το Μούσκαρι ή σταφυλοϋάκινθος ή του κούκου το ψωμάκι ή κουρκουρτζέλια ή καλογήρια ή ασκορδουλάκο ή βολβός ή όπως αλλιώς το αποκαλούν σε κάθε περιοχή της χώρας μας!. Ένα είναι το γεγονός; Σε μερικές περιοχές το άνθος αποτελεί ένα νοστιμότατο πιάτο για όσους ξέρουν..

Μας τα θύμισε με τη φωτό που ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook ο κ. Νίκος Μούσουρας. Ιδιότυπα χορταρικά μαγειρεύονται είτε βραστά με ξίδι και λάδι, είτε κοκκινιστά, τσιγαριστά με αυγά μάτια ή χταπόδι.Και ασφαλώς απαιτείται και η σχετική προετοιμασία πριν μαγειρευτούν.

 

Πηγή imerazante.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο