Advertisement

Φάρμακο και το Ελληνικό μέλι!

2.022

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το ελληνικό μέλι έδωσε στο κοινό μέσα από το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο καθηγητής κ. Ανδρ. Θρασυβούλου, ο οποίος τόνισε τα σημαντικά στοιχεία που κάνουν τη διαφορά στο Ελληνικό μέλι. Μια και όλοι μας πιστεύουμε ότι το καλλίτερο Ελληνικό μέλι είναι των Κυθήρων ας δούμε τι λέει σχετικά για να το μεταδίδουμε και στους άλλους:

« Το ελληνικό μέλι είναι πλουσιότερο σε αρωματικές ουσίες, σε θρεπτικά συστατικά και είναι πολύ πιο πυκνό (λιγότερη υγρασία) από εισαγόμενα μέλια χωρών με πυκνή και συνεχή βλάστηση. Όσο πιο δύσκολα και αργά οι μέλισσες συλλέγουν το νέκταρ τόσο περισσότερο το συμπυκνώνουν, το επεξεργάζονται και το εμπλουτίζουν με αρωματικές ουσίες, ένζυμα και άλλα συστατικά.

 Η ανθρώπινη  παρέμβαση είναι ανύπαρκτη στα ελληνικά μέλια, τα οποία προσφέρονται ανεπεξέργαστα, πυκνά και με όλα τα θρεπτικά τους συστατικά, όπως τα παράγει η μέλισσα απευθείας από την κυψέλη. Αυτή η απουσία επεξεργασίας του ελληνικού μελιού το κάνει να ξεχωρίζει από το εισαγόμενο.

Το ελληνικό μέλι, τονίζει επίσης ο κ. Θρασυβούλου, είναι ένα καλά μελετημένο προϊόν με ταυτοποιημένα και νομοθετημένα χαρακτηριστικά που μπορούν να ελεγχθούν. Η νομοθέτηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των αμιγών μελιών δεν υπάρχει σ’ άλλες ευρωπαϊκές χώρες (κενό νομοθεσίας).  Τα θρεπτικά συστατικά του μελιού ξεπερνούν τα 180 και, σε αντίθεση με τη ζάχαρη, το προϊόν αυτό δίνει ευεξία στον οργανισμό, είναι εξαιρετική «καύσιμη ύλη» γι΄ αυτό και απόλυτα χρήσιμη, καθώς έρχεται από τη φύση χωρίς επεξεργασία»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο