Υπάρχει αρμόδιος στα λιμάνια ή ο καθένας κάνει ό,τι θέλει;
Στις 21 Μαΐου είχαμε σοβαρό περιστατικό στο Καψάλι με το μικρό κρουαζερόπλοιο ΗΑΡΜΟΝΥ, το οποίο προσεγγίζει κάθε Τρίτη. Έφθασε, λοιπόν, στο Καψάλι, το οποίο, σημειωτέον, είναι πιστοποιημένο λιμάνι για κρουαζιέρα στα Κύθηρα, αλλά δύο άλλα σκάφη είχαν πλαγιοδετήσει, ενώ όφειλαν να πρυμνοδετήσουν, το εμπόδιζαν και δεν δέχονταν να απομακρυνθούν.
Παρενέβησαν ο Αντιδήμαρχος για το Λιμενικό Ταμείο και Δημ. Σύμβουλος, παρακάλεσαν τους δύο που είχαν δέσει να επιτρέψουν να γίνει το ίδιο και με το τουριστικό, κάτι που έγινε μετά από πάνω από 7-8 ώρες που οι επισκέπτες ήταν μέσα στο σκάφος και περίμεναν και τελικά βγήκαν με φουσκωτά και φορώντας σωσίβια!
Όμως το θέμα παραμένει. Αφ΄ ενός το Λιμενικό Ταμείο οφείλει να έχει ελεύθερο σημασμένο χώρο για ανάλογες περιπτώσεις (κάτι που υπάρχει, αλλά δεν τηρείται) και αφ’ ετέρου το Λιμεναρχείο οφείλει να επεμβαίνει, καθώς, όπως μάθαμε, ενημερώθηκε και δήλωσε αναρμοδιότητα!
Αν είναι αναρμόδιο τότε ποίος είναι αρμόδιος; Έχουμε γράψει ότι είναι απαράδεκτο τους θερινούς μήνες να μην υπάρχει λιμενικός καθημερινά στο Καψάλι για πολλούς λόγους, το να καλούνται, όμως και να δηλώνουν αναρμόδιοι, αν έγιναν τα πράγματα έτσι ακριβώς, είναι χειρότερο και ο Δήμος οφείλει να επικοινωνήσει με το Λ.Σ. να αλλάξει τις οδηγίες, αν είναι αυτές που αναφέρθηκαν και να μπει επιτέλους κάποια τάξη.
Η εικόνα που έδωσε το νησί την ημέρα αυτή, κάτι που είχε γίνει και πέρσι, όπως μάθαμε, δεν ήταν η καλλίτερη και, σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να επαναληφθεί.
(Φωτ. Γ. Σάμιος)
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κυθηραϊκά στο φύλλο Ιουνίου 2024