Advertisement

Ντομάτα, αγγούρι, αβοκάντο: Η κατάλληλη εποχή για να καταναλώσεις κάθε φρούτο και λαχανικό σε έναν πίνακα της Greenpeace

ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

505

Τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και υγιεινά. Αρκεί να καταναλωθούν στην εποχή τους.

Δεν είναι τυχαίο που οι γιαγιάδες μας έτρωγαν τη ντομάτα μόνο το καλοκαίρι και το πορτοκάλι αποκλειστικά το χειμώνα. Τότε που όλα ήταν πιο αγνά και οι καλλιέργειες μεγάλωναν φυσικά (χωρίς φυτοφάρμακα, θερμοκήπια και επεξεργασία), δεν χρειάζονταν οι πίνακες που ενημερώνουν πότε είναι η κατάλληλη εποχή να καταναλώσεις κάθε φρούτο και λαχανικό.

Τα εκτός εποχής λαχανικά των θερμοκηπίων εκτίθενται σε μεγάλες δόσεις φυτοφαρμάκων και δεν έχουν τα θρεπτικά συστατικά που αναπτύσσονται σε κανονικές συνθήκες. Όπως για παράδειγμα οι ντομάτες που προέρχονται από τις βόρειες χώρες το χειμώνα και δεν περιέχουν λυκοπένιο, σε αντίθεση με τις ελληνικές ντομάτες της θερινής περιόδου, οι οποίες περιέχουν μεγάλες ποσότητες λυκοπενίου.

Η Greenpeace έφτιαξε έναν αναλυτικό πίνακα για τα πιο κοινά φρούτα και λαχανικά και πότε είναι η εποχή τους μέσα στο χρόνο.

 

 

 

Πηγή bovary.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο